Трима от оцелелите в Трагедията на "Хилсбъро" през 1989-а са посегнали на живота си през тази година. Това обяви Питър Скарф от организацията, подкрепяща феновете след случилото се в полуфинала за Купата на Англия между Ливърпул и Нотингам Форест на 15 април преди 33 години.

Той подчерта, че двама от самоубийците са отключили болезнени спомени от ужаса в град Шефилд след тазгодишния финал в Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Ливърпул (1:0) на "Стад дьо Франс" в Париж на 28 май, когато фенове на английския тим щурмуваха стадиона, след като бяха спрени на входовете заради съмнения за фалшиви билети.

"Само тази година имаме три случая на самоубийства. Това е твърде много. Единият човек отне живота си преди годишнината от трагедията, а другите двама го направиха след финала на „Стад дьо Франс“, който отключи спомените им. Тези събития имат много допирни точки с тези от "Хилсбъро" и това върна спомена от 1989 година. И в двата случая имаше хора, притиснати един срещу друг под тунел, блокирани турникети, предотвратяващи влизането на стадиона, и преди всичко фалшиви обвинения по-късно. Такива неща не трябва да се случват.“

От организацията са предложили на феновете възможността да преминат терапия, за да се справят по-лесно с травмите, причинени събитията в Париж.