Бившият италиански национал Антонио Конте започна разочароващо престоя си като треньор на Наполи, след като "партенопеите" загубиха първия си мач от Серия А с 0:3 от Верона като гост. 

В края на първата част Наполи имаше два шанса. Първо в 43-ата минута Станислав Лоботка пропиля златна възможност, като прати топката малко над вратата.

В първата минута на добавеното време Хвича Кварацхелия намери пространство в наказателното поле за изстрел, но защитник на Верона се хвърли брилянтно на шпагат. Три минути след това Кварацхелия се контузи и трябваше да бъде заменен от Джакомо Распадори. 

Верона поведе в резултата в 50-ата минута, когато Дайлон Ливраменто бе изведен от Дарко Лазович и отблизо прати топката във вратата за 1:0. Четвърт час преди края на двубоя Даниел Москера оплете топката в долния десен ъгъл на мрежата за 2:0. В четвъртата минута на добавеното време Москера отбеляза второто си попадение в срещата, с което оформи крайното 3:0 за Верона.

Бъдещият участник в Шампионската лига Болоня направи силен първи двубой от сезона в Серия “А”, но не успя да надвие Удинезе като домакин - 1:1. Водени от нови си треньор Винченцо Италиано футболистите от “Ренато Дал’Ара” отправиха цели 22 удара, но реализираха само един от тях, докато гостите завършиха с едва четири изстрела. Куриозното е, че тимът от Удине пропусна дузпа секунди преди попадението си.

Рикардо Орсолини изведе Болоня напред от наказателен удар в 57-ата минута, след като малко преди това беше пропуснал сам срещу вратаря. През първото полувреме съотборници му също направиха множество пропуски, като най-деен в тях беше швейцарският национал Дан Ндой.

Удинезе обаче също успя да стигне до дузпа, изработена от Мартин Пайеро, който преди това беше извършил нарушение за наказателния удар на Болоня. Зад бялата точка в 68-ата минута застана капитанът Флориан Товен, но вратарят Лукаш Скорупски успя да отрази, избивайки в корнер. Веднага при последвалото центриране секунди след това “фриуланите” все пак стигнаха до гол, реализиран от Лаутаро Джианети.