Борусия (Дортмунд) информира, че откритият в тестисите на Себастиан Алер тумор е злокачествен, което ще наложи химиотерапия.

Това означава, че процесът на възстановяване на 28-годишния голмайстор се удължава и той едва ли ще може да започне тренировки до края на 2022 г.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Националът на Кот д`Ивоар, който Борусия (Дортмунд) купи от Аякс за 35 милиона евро това лято, вече е претърпял операция, но сега го очаква и процес на химиотерапия.

Светът в потрес: Преди дни платиха милиони за здрава звезда, а снощи дойде стряскаща вест

"Алер ще получи възможно най-доброто лечение. Той ще отсъства от терените няколко месеца. Шансовете за възстановяването му са много добри", обясни спортният директор на Борусия Себастиан Кел, който не изключва вероятността да бъде привлечен друг нападател до дни.

Тимът от Дортмунд снощи надделя с 3:0 срещу Мюнхен 1860 за Купата на Германия. Треньорът Един Терзич каза след мача, че победата се посвещава на Алер. 

"Той ни липсва всеки ден, липсва ни като човек. Обещахме му да стигнем до следващия кръг и сме щастливи, че го изпълнихме. Тази победа е за него", каза Терзич.