Драматичната ситуация с Георги Петков, която се случи само преди десет дни в родното първенство, сега се повтори в Австрия. Дефанзивният футболист на Аустрия (Виена) Георг Тайгъл беше за кратко между живота и смъртта по време на мача между Волфсбергер, спечелен от столичния тим с 1:0.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В 88-ата минута след сблъсък с Николас Верачинг 31-годишният Тайгъл остава да лежи на терена. Покрай него в този момент минава Лука Лочошвили от Волфсбергер, който успява да спаси живота на Тайгъл. 23-годишният грузинец бързо вади езика на съперника от гърлото му и по този начин предотвратява голямата трагедия.

„Видях го да лежи и минавайки покрай него забелязах, че очите му са изцъклени. Имам известен опит в такива ситуации. Отворих му устата и в последния момент успях да извадя езика му. Най-важното е, че спасихме живота на Тайгъл. Радвам се, че той е жив“, коментира Лочошвили пред „Скай Спорт Австрия“.

След намесата на грузинеца Георг Тайгъл е откаран в болница. Направеният преглед е показал, че футболистът на Аустрия (Виена) е със фрактура на скулата и счупена челюст. От клуба обявиха, че 31-годишният ветеран за момента не се нуждае от операция.

„Благодаря ти на Бога и на Лука Лочошвили, че спасиха живота на моя съпруг. Явно той има силен ангел-хранител. Аз съм изключително благодарна“, написа в „Инстаграм“ Карин – съпругата на Тайгъл.