ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бомба разтърси офисите на Милан през последните часове: директорите Паоло Малдини и Фредерик Масара са уволнени. Новината още не е потвърдена официално от „росонерите“, но италианските медии са категорични в информациите си. Мнозина се питат какво точно се случи, за да бъде освободен от длъжност един от най-легендарните играчи на „червено-черните“. Следващите редове вероятно ще разяснят цялата сага около решението на собственика Джери Кардинале.

На 5 юни Паоло Малдини е провел среща с Кардинале в един от миланските хотели. Според „Скай Италия“, между двамата е имало сериозно неразбирателство по време на разговора, на който са дискутирани плановете за бъдещето на Милан и вероятността 54-годишният бивш защитник да напусне любимия си клуб. Още повече, че договорът му за директорската позиция е бил с валидност до лятото на 2024 г.

Ситуацията обаче е била доста по-сериозна, отколкото страничните наблюдатели могат да си представят. Снощи в Милан се е разразила истинска буря, след като е взето решение за уволнението не само на Паоло Малдини, но и на другия директор Фредерик Масара. Собственикът на „росонерите“ е предприел този ход, след като разбрал, че неговите идеи за клуба значително се разминават с тези на Малдини и Масара.

Дори и изискванията на двамата директори за следващия сезон да са били прекалено амбициозни, ходът с тяхното уволнение може да се приеме като неблагодарност от страна на Кардинале. Малдини се завърна в Милан на ръководна позиция през 2018 г., а през следващата година пое поста на технически директор след напускането на Леонардо. След това в екипа се включи и Масара и двамата с Паоло Малдини изградиха отбор, който спечели Скудетото през миналия сезон. Така беше сложен край на 11-годишната суша на „росонерите“ без шампионска титла. Да, Малдини имаше няколко провала на трансферния пазар. Шарл де Кетеларе е най-пресният пример. Не бива да се пропуска фактът, че клубната легенда създаде шампионски състав с ограничени средства.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Нужно е да се отбележи, че Малдини и Масара никога не са били популярни в маркетинговата организация на Милан. Финансистите на „росонерите“ искаха да привлекат Ралф Рагник на мястото на треньора Стефано Пиоли през 2020 г. Договорът беше почти подписан, когато бившият директор Звонимир Бобан обяви предварително новината, което доведе единствено до неговото уволнение. Пиоли запази поста си и резултатите са видни за всички.

Късно снощи „Ла Република“ разкри допълнителни подробности относно уволнението на Малдини и Масара. Джери Кардинале не е посетил клубната база „Миланело“ в понеделник. Не се появи и на „Джузепе Меаца“ в неделя при победата с 3:1 над Верона, когато Златан Ибрахимович обяви край на кариерата си. В понеделник Малдини е говорил 35 минути със собственика за бъдещето развитие на клуба. Разговорът е бил доста нагорещен, като най-големите разминавания са били относно позицията на треньора Стефано Пиоли и бюджета.

Малдини и Масара са поискали бюджет, надвишаващ 50 милиона евро, за да може Милан да е конкурентен на големите европейски грандове. Джери Кардинале очевидно не е бил съгласен с подобен ход и вместо това е решил да уволни двамата директори. Това е предизвикало не само учудване сред част от звездите на отбора, но дори ги е накарало да се замислят за бъдещето си в Милан. Сред тях са Тео Ернандес, Майк Менян и Рафаел Леао.

Най-разочарован е бил Ернандес, който дори е започнал да търси начини да напусне „росонерите“. Португалският нападател Леао, който само преди седмици поднови договора си, е признал, че не би постъпил така, ако е знаел за предстоящото уволнение на двамата директори. Вратарят Менян е изключително разколебан относно възможността да преподпише контракта си.

Според информациите, Милан ще потърси заместници на Паоло Малдини и Фредерик Масара сред настоящите служители на клуба. Очаква се повишение на шефа на скаутския отдел Джефри Монкада и на изпълнителния директор Джорджо Фурлани. Каквото и решение да бъде взето в офисите на клуба, последните думи за сагата при „росонерите“ със сигурност още не са написани.
Юре ван Ванроой, Get Italian Footbal News
Превод на Веселин Русинов, БЛИЦ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!