През последната седмица една от най-обсъжданите теми в света на футбола са взаимоотношенията между мегазвездите на ПСЖ Неймар и Единсон Кавани. Напрежението между двамата ескалира по време на срещата от Лига 1 с Лион, когато те започнаха да спорят кой да изпълни дузпа срещу "хлапетата". Бразилецът и уругваецът  се сдърпаха на терена, а според информации във френските медии впоследствие са стигнали до бой в съблекалнята.

Световните издания не пропуснаха да отразят подобаващо скандала, като се разпространиха какви ли не писания и спекулации относно случая.

Босовете на ПСЖ пък побързаха да потулят скандала и дори обвиниха медиите за нарастващото напрежение.

Снощи Неймар и Единсон Кавани за първи път излязоха рамо до рамо на терена след неприятната случка. Те бяха титуляри при успеха с 3:0 над Байерн (Мюнхен) в среща от груповата фаза на Шампионска лига. Нещо повече - и двамата реализираха попадения. Затова не е и чудно, че часове след успеха най-коментираната тема е свързана с техните реакции след головете.  

Бразилецът и уругваецът се поздравиха и поне привидно демонстрираха, че са изгладили различията си. Дали обаче наистина е така или всичко е за пред хората? Всъщност, едва ли това има някакво значение. Кавани и Неймар са наясно с качествата си и знаят много добре, че за да постигнат нещо значимо с екипа на ПСЖ, трябва да заровят томахавките и да загърбят егото си. Длъжни са да играят заедно и да отговорят на големите очаквания. Длъжни са да бъдат съотборници. Снощи показаха, че са наяснои поне към момента имат намерение да си партнират на терена. А извън него? Нито един фен на футбол не се интересува от този въпрос.