Най-крайните привърженици на Ливърпул настояват Кени Далглиш да бъде назначен за мениджър на тима на мястото на Рой Ходжсън. Повод за техния иск е поредната издънка на любимците им. Този път един от най-славните отбори в света падна с 1:2 у дома от новака Блекпул.
 
Разположените в култовия сектор “Коп” запалянковци още след края на мача започнаха да скандират името на Крал Кени. След това всички форуми и сайтове на “червените” фенове бяха напълнени с предложението Далглиш да смени Ходжън, който пое Ливърпул през лятото.
Шотландецът бе начело на Ливърпул в периода 1985-1991 година, откогато датират и последните големи успехи на клуба в английското първенство. Последната шампионска титла на мърсисайдци датира отпреди 20 години – 1990-та.
 
Рой Ходжсън обаче не се притесни от скандиранията на феновете: "Те са разстроени и това е разбираемо. Имах прекрасни моменти с Фулъм през май, а сега нещата не изглеждат толкова добре. След 35 години във футбола обаче не мисля, че изведнъж съм изгубил способностите си като мениджър. Имам вяра в способността си да се справя с тази ситуация".