Треньорът на Барселона Роналд Куман прекрати по-рано пресконференцията си преди мача със Севиля в Ла Лига заради неочакван проблем с кървящ нос. Преди това той призна, че тимът е твърде зависим от голямата звезда Лионел Меси. Пресаташето на клуба обаче сложи край на пресконференцията, след като видя проблемите на нидерландския специалист.

"Подготвени сме, макар че може би те имат леко предимство, тъй като са починали повече. И не, не смятам, че това е наистина най-важната седмица за нас, играем важни мачове непрекъснато. Подложени сме на натиск колкото и всички други. От самото начало по-опитните играчи се опитват да поемат отговорност и да поведат останалите, но не могат да го направят сами. Най-ясният пример е Лео Меси, който има 17-18 гола, а останалите нападатели имат общо горе-долу същата бройка. По-опитните трябва да помагат на по-младите, но всички трябва да поемат своята отговорност. Обсъдихме и представянето от мача с Елче, но е ясно, че не всички мачове са еднакви", заяви Куман.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Знам, че да бъдеш треньор на Барселона означава, че винаги си подложен на сериозен натиск. Ако отборът не печели, винаги виновен е треньора. От много време вече съм наставник и знам, че е така, приел съм го. Няма да гласувам на изборите за президент, тъй като не смятам за правилно да го правя. Никога не мисля за загуба, винаги мисля за победа. Не знам какво може да се случи, има време да говорим за бъдещето. Оптимист съм", добави нидерландският специалист, след което бе принуден да се оттегли заради кръвотечението от носа.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА