Монако завърши наравно 2:2 като гост на Лориен в мач от 23 кръг на френската Лига 1. Димитър Бербатов премина в петък (31 януари) под наем при "монегаските" и се очаква да дебютира в голямото дерби срещу ПСЖ на 9 февруари. Без българина тимът от Княжеството се спаси от загуба, след като на два пъти изоставаше в резултата. ПСЖ е лидер в класирането с 54 точки, а след издънката Монако остава на второ място с 49, изостава вече на 5 точки. Дербито на 9 февруари от 22:00 часа българско време Монако - ПСЖ на "Луи II" ще даде отговори за претенциите и на двата тима за шампионската титла.

Треньорът на Монако Клаудио Раниери не можеше да разчита на трайно контузената звезда Радамел Фалкао, както и наказания Жереми Тулалан. Още в 12-ата минута Абубакар откри резултата в полза на домакините от Лориен. Моне-Паке центрира, а Абубакар засече и с мощен удар с глава прати топката във вратата на Субашич. Валери Жерман изравни в 41-ата минута. Футболистът на гостите вкара след удар от границата на наказателното поле.

В 72-ата минута Лориен поведе в резултата. Вратарят на Монако Субашич отрази удар, но топката попадна в краката на Абубакар, който намери непокрития Жереми Алиадиер и той направи 2:1. Едва в 87-ата минута Монако се спаси от загуба и стигна до равенството. Лавиен Курзава изравни за 2:2, след като получи пас от Лукас Окампос.

ЛОРИЕН - МОНАКО 2:2
1:0 Абубакар (12), 1:1 Валери Жерман (41), 2:1 Жереми Алиадиер (73), 2:2 Лавиен Курзава (87)


Съставът на Монако: Даниел Субашич, Ерик Абидал, Андреа Раги, Лавиен Курзава, Фабиньо, Моунир Обади (27 - Лукас Окампос), Жоао Моутиньо, Хамес Родригес (62 - Набил Дирар), Джефри Кондогбия, Емануел Ривиер (80 - Антони Мартиал), Валери Жерман
Резерви: Серхио Ромеро, Николас Исимат-Мирин, Набил Дирар, Джеси Пи, Яник Ферейра-Караско, Лукас Окампос, Антони Мартиал

Ето схемата, с която започна Монако

shema.jpg