Мениджърът на Суонзи Михаел Лаудруп говори преди днешния 1/2-финал за Купата на Лигата срещу Челси. В първата среща "лебедите" поднесоха сензация и победиха с 2:0 на "Стамфорд Бридж".

“След всички тези похарчени пари в Челси хората се питат, дали те се нуждаят повече от трофеи, отколкото нас. Това е напълно очевидно. Все пак само един от техните футболисти, при това не най-скъпият, струва колкото моя цял отбор", заяви Лаудруп.

Според английският вестник "Сън" съставът на Суонзи, с който отборът ще излезе днес, ще струва по-малко от 18 милиона паунда. Единствено корейският халф Ки-Сунг Юнг и испанското крило Пабло Ернандес струват над 5 милиона паунда. Стражът Герхард Тремел, левият бек Бен Дейвис и халфовете Джонатан Де Гузман и Лиън Бритън не са стрували почти нищо на "лебедите". В сравнение стартовият състав на Челси от първия мач струва 189,2 милиона паунда.

"Когато Челси плащат 30 милиона паунда за един футболист, не го правят, защото той е много хубав човек, а защото искат трофеи. Очевидно е, че те ще се опитат да ни елиминират. Все пак обаче, ако задържим аванса си и се класираме на финала, това ще бъде наистина чудесно", продължи мениджърът на Суонзи.

“Имаме по-голям шанс, отколкото в първия мач. Трябва обаче да бъдем много внимателни, за да успеем да се класираме на финала. Това е най-важното нещо. Със сигурност ще има и моменти, в които Челси ще доминира. В тези моменти трябва да сме сигурни, че сме много компактни. Знаем, че противникът разполага с няколко страхотни играчи. Този мач ще започне от 2:0 за нас, но ако се концентрираме само върху защитата, тогава нещата могат да станат много трудни за отбора ми. Противникът ни разполага с толкова много качества. Мисля, че играчите трябва да бъдат наясно, че играем у дома и трябва да търсим попадения", завърши Лаудруп./БЛИЦ