Участието на Ливърпул в Суперлигата и ролята му на отбор-основател е "предателство, с което се търсят финансови облаги", заяви бившият футболист на отбора Джейми Карагър. Легендата на клуба добави, че ръководството се опитва да захвърли идеалите на клуба, "които го превърнаха от втородивизионен отбор в шесткратен европейски шампион".

"Не мога да повярвам в какво посмешище се превръща този клуб. Призовавам ръководството на Ливърпул да помисли за всички генерации преди нас, които биха били също толкова засрамени от идеята за Суперлига, колкото в момента съм и аз", написа Карагър в "Туитър".

Бившият защитник и капитан на Ливърпул задълба по темата в колонката си за "Гардиън": "Цяла година се наслушах от Ливърпул колко много им липсвали феновете. Интересно как стана така, че мнението на Коп е важно само тогава, когато е удобно. Колкото повече чета за тази Суперлига, толкова повече ми изглежда, че собствениците на Ливърпул харесват вида на празния стадион.

Лъчо Танев пред БЛИЦ за големия световен скандал: Парите побъркаха човечеството!

Като бивш футболист на Ливърпул аз съм отвратен от това, че репутацията на моя клуб бе опетнена от арогантността на собствениците му. Те искат да захвърлят културата на футболен клуб Ливърпул и не желаят той вече да се бори със зъби и нокти за успехите си. Това е противоположно на представите ми за футбола и особено за тези в моя град.

Да бъдеш подмамен с подобни идеи е отвратително само по себе си, но в случая изглежда, че Ливърпул играе водеща роля в този преврат. Виждаме в реално време как се потъпкват идеалите на този клуб, които го превърнаха от втородивизионен отбор в шесткратен европейски шампион. Това е предателство, с което се търсят финансови облаги.

Безсрамният капитализъм в Манчестър Юнайтед не ме изненадва и знам, че феновете на отбора ще се навият да гледат този турнир още от първия ден. Глейзърите никога не са крили факта, че са купили отбора, за да изкарват пари от него. Техните намерения бяха утвърдени с допълнителните билети за турнири мачове, отделно от сезонните карти", изрази мнението си Карагър.