12-те европейски гранда, които обявиха създаването на собствена Суперлига, са уведомили ФИФА и УЕФА, че завеждат съдебни дела. Това е реакцията им на опитите на ръководителите на световния и европейски футбол да провалят новия турнир.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Според агенция АП, клубовете са изпратили официални писма до президента на ФИФА Джани Инфантино и ръководителя на УЕФА Александър Чеферин. В своите писмени позиции те потвърждават, че са получили финансова подкрепа в размер на 4 милиарда евро от различни организиции. Както е известно, УЕФА заплаши клубовете от Суперлигата с изключване от националните първенства и забрана на футболистите им да играят за националните си отбори.

„Официалното изявление от УЕФА ни кара да предприемем защитни мерки, за да се предпазим от негативната реакция, която не само е незаконна, но поставя под заплаха договорите ни за финансиране. В тази връзка Суперлигата е подала съответните съдебни жалби, за да обезпечим безпрепятственото провеждане на турнира и в съответствие с действащите законодателства“, се твърди в изпратените писма.