Бившият президент на Байерн Ули Хьонес изрази недоволство от модела на работа в ПСЖ и Манчестър Сити. Двата клуба разполагат с изключително много пари заради собствениците си от Близкия Изток, което им дава възможност да привлекат най-добрите футболисти. 

"Не знам дали изобщо президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи харесва футбола", започна оттеглилият се вече бивш директор на баварците при гостуването си в подкаст предаване. 

"За разлика от него, аз съм работил за парите си, докато той ги получава като подарък. Дават му ги наготово и на него не му се налага да работи за тях. Когато поиска да си купи даден футболист, той се обръща към своя емир, който му предоставя средства", продължи 69-годишният Хьонес.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

И ПСЖ, и Манчестър Сити хвърлиха стотици милиони, но все още не са спечелили Шампионската лига. И двата тима имат загубени финали, като Хьонес особено се радва, че през 2020 година Байерн срази парижани и грабна трофея под носа им. "И двата клуба все още не са спечелили нищо, абсолютно нищо. И ПСЖ ще продължи да губи от нас - не винаги, но от време на време. Това трябва да е целта ни. Амбициран съм да им покажем, че шибаните им пари не струват нищо", надъхва се световният шампион от 1974 г.

Припомняме, че Хьонес лежа в затвора за данъчни измами. 


* Снимки: Getty Images/Guliver