Нападателят на Барселона Роберт Левандовски спечели първата награда, кръстена на легендата Герд Мюлер и която се дава на най-добрия голмайстор на национално и клубно ниво. Полякът вкара 50 гола в 46 мача през миналия сезон, в който той бе в Байерн, с чийто екип подобри рекорда на Мюлер за най-много голове в рамките на един сезон в Бундеслигата - 41 попадения в 29 срещи през сезон 2020/20201 година. През този сезон той продължава да вкарва, но този път с екипа на каталунците и има 14 гола в 13 двубоя във всички турнири.

„Много съм щастлив да бъда тук и съм горд, че печеля този трофей. Най-вече заради името, което носи този трофей. За мен Герд Мюлер е огромно вдъхновение, дори преди онзи сезон, в който подобрих рекорда му. Беше огромно предизвикателство за мен. Той беше не само страхотен футболист, но и човек. Аз също съм емоционален за това да вкарам 46 гола. Не вярвах, че този рекорд е подобрим. Това беше мое постижение, което направих в неговото име. Благодаря на моите бивши съотборници от Байерн, както и на Барселона. Знам колко е трудно да се стигне до попадение. Трябва да съм в добра позиция да бележа голове, да помагам на моите съотборници. Не е лесно“, заяви Левандовски на церемонията по връчването на наградите на "Франс Футбол".

„Благодаря на моето семейство, на моите деца и съпруга. Те ме правят специален и горд. Наистина се чувства щастлив, това са най-важните неща в живота. Благодаря на новите ми съотборници, защото знам, че пътят ни е в процес на изграждане. Ако продължим да се трудим здраво, няма как да не спечелим нещо значимо. Аз съм тук и не съм си казал последната си дума“, добави полякът.