Португалският национал Лиедсон ще бъде титуляр срещу Левски в утрешния мач от Група “С” на Лига Европа и ще се запише в клубвата история на Спортинг, пише в. “Рекорд”. Роденият в Бразилия 33-годишен нападател бе заменен на почивката при равенството 1:1 с Насионал в неделя. Това се случва за първи път на Лиедсон за последните пет години.
 
След мача неделния мач се появиха информации за скандал между нападателя и Яник Джало, което е довело до смените на двамата на интервала. От клуба, а и двамата футболисти, отрекоха за подобен разрив между играчите.
 
Ако играе срещу Левски Лиедсон ще намери още едно място в историята на Спортинг (Лисабон). Той вече е там като най-голмайстор на тима в европейските турнири с 23 попадения. При поява на терена срещу “сините” утре, нападателят ще запише своя мач № 58 за “лъвовете” в Европа. До момента той дели с Жоао Моутиньо първата позиция за най-много изиграни мачове за Спортинг в континенталните надпревари. Моутиньо обаче през това лято бе продаден на Порто./БЛИЦ