Скандал между голмайстора на Спортинг (Лисабон) Лиедсон и лявото крило Яник Джало е причината за смяната на двамата още на почивката при равенството 1:1 срещу Насионал в неделя за първенство. Това информира португалското издание "О`Жого".

В четвъртък от 22:05 часа Левски гостува на "зелено-белите" във втория мач от Група "C" на турнира Лига Европа.

Нападателят Лиедсон на няколко пъти се скарал на съотборника си през първото полувреме заради негови неточни отигравания, а впоследствие двамата влезли в сериозна словесна конфронтация в съблекалнята.

Треньорът Пауло Серджо се опитал да успокои Лиедсон и Джало, но не успял и затова решил да ги замени, за да запази спокойствието в отбора на терена през второто полувреме.

Според информация на "О`Жого" двамата футболисти ще бъдат наказани дисциплинарно, въпреки че от клуба отрекоха за подобен скандал.

"Нищо не се случило между мен и Яник", категоричен е Лиедсон.

"Това са пълни глупости. Подобни новини имат за цел да дестабилизират положението в отбора", бе комeнтарът на Джало.

Пауло Серджо все още не е решил дали да заложи на двамата футболисти за мача от Лига Европа срещу Левски в четвъртък, или да пусне като титуляри срещу българите техните смени Карлос Салейро и Диого Саломао, които се представиха на добро ниво, след като влязоха в игра срещу Насионал. Именно Салейро вкара единственото попадение за Спортинг в неделния мач, завършил 1:1. /БЛИЦ