Ливърпул официално обяви трансфера на крилото Федерико Киеза от Ювентус. 26-годишният италиански национал премина успешно медицинските прегледи и подписа договора си с „червените“, който, според медиите, е за четири години.

Смята се, че мърсисайдци са платили на „биаконерите“ 15 милиона евро за правата на Киеза, като англичаните ще дадат първоначално 13 милиона евро, а останалите два милиона евро са под формата на различни бонуси.

Киеза, който има 51 мача за Италия и стана европейски шампион преди през 2021-а година, пристига на „Анфийлд“ след четири сезона в Ювентус, за който записа 131 мача с 32 гола и 23 асистенции.

Италианецът става второто ново попълнение на мърсисайдци след вратаря Гиорги Мамардашвили, който ще доиграе сезона във Валенсия, откъдето беше закупен, и ще се присъедини към отбора официално догодина.

„Много съм щастлив, че съм играч на Ливърпул. Когато Ричард Хюз (б.р. – спортният директор на „червените“) ми се обади и каза: „Искаш ли да се присъединиш към Ливърпул?“, веднага казах „да“, защото познавам историята на този клуб, знам какво представлява той за феновете. Толкова съм щастлив и нямам търпение да започна“, заяви Киеза пред официалния сайт на Ливърпул.