Вирджил ван Дайк ще се подложи на операция за скъсани кръстни връзки на десния крак, съобщиха официално от Ливърпул. Клубът не уточнява колко ще продължи възстановяването на централния защитник, но най-вероятно ще са необходими 7-8 месеца.

Нидерландецът беше контузен от вратаря на Евертън Джордан Пикфорд по време на дербито на Ливърпул, завършило 2:2.

Той публикува открито писмо в профила си в Twiiter. На което пише следното:

"Срещнах се със специалист, за да започна процеса по планиране и на най-малките детайли около рехабилитацията ми след сблъсъка в събота. Сега съм напълно фокусиран върху това да се възстановя и да го направя колкото се може по-скоро.

Независимо от огромното разочарование, съм твърдо убеден, че трудностите откриват нови възможности. С божията помощ ще направя така, че да ви убедя, че ще се върна по-здрав и по-силен. Мисля, че и във футбола, както и в живота, за всичко си има причина. Важното е да се стараем да съхраним баланса. С подкрепата на жена ми, децата, семейството и всички в Ливърпул, съм готов да приема предизвикателството.

Искам да благодаря на всички за окуражаващите думи. Това означава много за мен и семейството ми. Ще направя всичко възможно да оказвам подкрепа на съотборниците си. Предстоят няколко важни седмици, след което възстановяването ми ще продължи ден за ден. Ще се върна".