Селекционерът на световния шампион Германия Йоахим Льов намекна, че ще има изненади в състава на Бундестима за Евро 2016 във Франция от 10 юни до 10 юли.

Юлиан Брандт (Леверкузен), Леон Горецка (Шалке 04), Джонатан Та (Леверкузен), Джошуа Кимих (Байерн), Лерой Сане (Шалке 04), Макс Майер (Шалке 04), Юлиан Вайгъл (Дортмунд) и Махмуд Дахуд (Мьонхенгладбах) биха могли да попаднат в разширения състав. Льов ще го обяви на 17 май във френското посолство в Берлин.

„Може да има един или двама играчи, които досега не са стояли така на фокус. Всъщност сме добре представени на всички позиции”, сподели Льов, който на този етап гарантира повиквателна поне за нападателя на Галатасарай Лукас Подолски.

„Лукас е играч, когото познавам от толкова отдавна. През всичките тези години той винаги е давал всичко за националния отбор. Той все още може да играе на едно високо ниво”, допълни наставникът на Бундестима.

Германският национален тим ще бъде на лагер в Швейцария от 23 май. Иначе тимът започва участието си на европейското първенство на 12 юни срещу Украйна в Лил.