Германският футболен съюз (ГФС) постигна споразумение с националите на Бундестима за бонусите, които ще получи всеки от тях при триумф с титлата на Евро 2016 във Франция от 10 юни до 10 юли.

Всеки един от футболистите в селекцията на Йоахим Льов би получил 300 000 евро индивидуална премине при европейска титла. Такава сума си спечели всеки от немските национали за триумфа със световната титла на Мондиал 2014 в Бразилия.

За достигане на финал на Евро 2016 всеки от играчите от Бундестима ще вземе 150 000 евро. Ако достигнат до полуфиналите, германските национали ще получат пък по 100 000 евро всеки.

Предвидените премии за участие на четвъртфинал на Европейското във Франция са 50 000 евро за всеки от футболистите на Йоахим Льов.

Националите на Германия няма да получат нито евроцент като премия, ако по време на предстоящото европейско първенство не достигнат поне до четвъртфиналите. Същото решение беше взето и за предишния шампионат на Стария континент преди четири години в Полша и Украйна, Тогава Бундестимът отпадна от Италия на полуфиналите. 

Световният шампион Германия е в група с отборите на Полша, Украйна и Северна Ирландия.