Селекционерът на Германия Йоахим Льов вече крои планове за участие на световното първенство в Бразилия и иска отборът му да се подготви с 3 контроли преди шампионата на планетата следващото лято. Бундестимът се готви така и за Мондиал 2010 в ЮАР, където завърши на трето място.

Според ДПА 53-годишният специалист е планирал две приятелски срещи в Германия, едната от които ще бъде бенефисен мач. Генералната решетиция на Бундестима ще бъде след това отвъд Атлантическия океан. Подробности за всички контроли ще се знаят най-рано на 6 декември, когато ще бъде изтеглен жребият за групите на световното първенство в Бразилия. Ясно е само, че германският национален тим ще се изправи срещу Чили на 5 март в Щутгарт.

Преди европейските първенства през 2008 и 2012 година Бундестимът се готвеше само с две проверки. Истинският подготвителен период за германците за Мондиал 2014 от 12 юни до 13 юли ще започне веднага след финала за Купата на Германия на 17 май, като е планиран и лагер на немска земя. Заради тежките климатични условия в Бразилия Бундестимът ще замине по-рано за южноамериканската страна, отколкото преди други турнири.