Нападателят на Барселона Луис Суарес се обяви за 100%-ово готов за предстоящото "Ел Класико". Големият мач между Реал (Мадрид) и Барселона ще се играе на "Сантиаго Бернабеу" на 25 октомври от 19:00 часа.
 
Двубоят ще бъде първи официален за уругваеца след червения картон на Мондиала в Бразилия, когато Суарес ухапа Джорджо Киелини и отнесе санкция от 4 месеца без право да играе футбол.
 
Уругваецът вкара два гола в последната контрола на националния тим (3:0 над Оман) и записа четвърто попадение в единствените си четири мача от Мондиала.
 
"Напълно съм готов за "Ел Класико". Двете контроли с Уругвай ми помогнаха да върна формата си. Чувствам се страхотно", заяви награденият със "Златната обувка" Луис Суарес.

Той получи приза от легендата на Шотландия и Ливърпул Кени Далглиш. Суарес получи "Златната обувка" за голмайстор на Европа през миналия сезон. Тогава той заби 31 гола за Ливърпул и си поделя приза заедно с аса на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо, който също има толкова попадения в актива си през миналогодишната кампания.  

 
По-рано и бившият играч на Барселона Христо Стоичков се застъпи за Суарес и пожела да го види сред стартовите 11 на "Бернабеу" след дни.