Нападателят на Металург (Донецк) Жуниор Мораес даде интервю пред бразилското издание globoesporte.com. В него 26-годишният нападател говори за престоя си в ЦСКА и обясни причината да откаже български паспорт.

26-годишният Мораес подписа с Металург преди сезон и половина. Мораес направи много силен мачове с червената фланелка и стана един от любимците на публиката. Голмайсторът разкри, че се е срещал със селекционера на националния отбор Любослав Пенев преди време, който му казал, че ще направи всичко възможно бразилецът да вземе български паспорт и да играе в световните квалификации за Бразилия 2014.

“ЦСКА (София) е клуб с богата история. “Червените” имат 32 шампионски титли и фантастична армия фенове. Единственият проблем, който срещнах по време на престоя си в България, беше езикът. Там използват кирилица, езикът е близък до руския. Беше трудно да се ориентирам в София, но се радвам, че играх за ЦСКА, заяви Жуниор Мораес.

– Съжалявам единствено за това, че не можахме да грабнем титлата. Бяхме много близко до нея, но изпуснахме своя шанс в предпоследния кръг. Устройваше ни е реми, но финиширахме с точка по-малко от Лудогорец. Въпреки всичко аз приключих сезона като голмайстор на първенството и бях избран за най-добър играч.”

Относно отказа да облече националната ни фланелка бразилецът каза следното: “Селекционерът Любослав Пенев се срещна с мен в хотела, където живеех. Той ми каза, че много разчита на мен и ще направи всичко възможно да облека фланелката на българския отбор. Сериозно обсъдихме тази възможност, но съдбата се намеси. Скоро след това получих офертата от Металург (Донецк). Бях изправен пред избор: да продължа кариерата си в България и да получа български паспорт, или да замина за Украйна. Аз избрах второто и не съжалявам за решението си.”