В седмицата на Великден за Западното християнство SuperJack се завръща с нов шанс за печалба на 50 000 лв. След две, а за някои тимове дори три, седмици почивка формата зависи в немалка степен от състоянието на националите. Тази седмица ви предлагаме да опитате силите си с евентуалния мач за титлата в Германия, едно от редките издания на градското дерби на Берлин и гостуване на Ливърпул на неприятен за „червените” стадион.

Ще намерите SuperJack в секция Спорт на winbet.bg.

Арсенал – Ливърпул: „Емирейтс” не е любим стадион за шампионите
Проблемите, които смъкнаха Ливърпул в средата на класирането, са главно на „Анфийлд”. Четири от последните пет гостувания в Премиършип бяха спечелени, а сега шампионите са и отпочинали. Клоп имаше на разположение почти пълни три седмици за да построи тактиката за гостуването – лукс, незапомнен от началото на пандемията. „Емирейтс” обаче не е любимо място за Ливърпул с едва две победи там в последното десетилетие, но подценявайте гостите на своя отговорност.

Саутхемптън – Бърнли: Саутхемптън без победа у дома вече три месеца
В края на януари Саутхемптън бяха на прага на Шампионската лига, но с четири точки от последните 11 мача, основният въпрос сега е оцеляването. „Светците” не са печелили у дома от 4 януари, когато излъгаха Ливърпул. Бърнли цял сезон се държат точно над чертата на изпадащите и в момента са на три места и седем точки над опасната зона. Бърнли записаха две победи и равенство в последните три гостувания на „Сейнт Мерис”, но ако не искат Ралф Хазенхютл да бъде уволнен, „светците” са длъжни да спечелят в неделя.

Астън Вила – Фулъм: Фулъм без загуба при гостуване осем мача подред
Сезонът се превръща в истинска досада за Вила, които отдавна си гарантираха оцеляването, а влизането в зона „Европа” не им е приоритет. Тимът от Бирмингам е с една победа в последните два месеца, но продължава да се намира в горната половина на класирането. Фулъм изгубиха инерцията и след само една победа в последните пет мача продължават да са в зоната на изпадащите, при това и с изигран двубой повече от конкурентите. Лондончани приемат Нюкасъл в последния ден от сезона и за тях е важно до 23 май да са на не повече от три точки зад „свраките”. Фулъм нямат загуба като гости осем мача поред и продължаването на серията е много вероятно.

Осасуна – Хетафе: Хетафе не са печелили в Памплона от 2007 г.
Двубой между съперници, които са привидно спокойни за съдбата си, но при десет оставащи кръга до края всяка точка е от ключово значение. Осасуна завъртяха две нулеви равенства преди паузата и са в серия от близо пет часа игра без гол.

Хетафе пък са с една победа в последните десет мача, но ако не бе пропусната от Анхел Родригес дузпа в самия край срещу Елче ситуацията можеше да е различна. Столичани не са вкарвали на „Ел Садар” в шест поредни мача и нямат победа там 14 години. Но да се преборят за точка категорично имат сили.

Кадис – Валенсия: Кадис никога не е пебеждавал този съперник
Едва шести мач в историята между двата съперника, а Кадис все още няма победа в тях. Домакините са на 15-о място, на шест точки над чертата на изпадащите и с лесна програма до края на шампионата. „Жълто-сините” приемат повечето от конкурентите за оставане и в седем от десетте си оставащи срещи играят със съперник от долната половина на класирането. Валенсия редува победи вкъщи със загуби навън и от началото на февруари е със само една точка извън „Местая”. Гостите са по-класният отбор, но потенциалът им остава нереализиран. Равенството е добра отправна точка в избора на знак.

Севиля – Атлетико М: Лидерите със сериозни проблеми в халфовата линия
Преднината на Атлетико на върха спадна до четири точки, а предстои и гостуване в Барселона на 9 май. За капак Ферейра Караско е наказан, а Жоао Фелиш – под въпрос след поредната травма в глезена. И нещата в средата на терена не изглеждат обищаващо. Севиля е практически без цели. Изоставането от Атлетико е 11 точки, авансът пред петия Реал С – десет. На Севиля не остава друго освен да тормози стоящите пред нея и на първо време да спре серията от осем поредни шампионатни мача без победа срещу Атлетико. За „дюшекчиите” трите точки са задължителни, обаче през 2021 г. само Барселона е спечелила нещо на „Санчес Писхуан”.

РБ Лайпциг – Байерн: Има ли кой да замести контузения Левандовски?
Преди седмица този мач нямаше да представлява никакъв интерес. Нелепата контузия на Левандовски обаче оставя открехната вратата пред РБ Лайпциг. От Байерн демонстрират увереност, че ще намерят решение, но Оптимус Прайм не може да бъде заменен от оловно войниче. Все пак полякът вкара 10 от последните 16 гола за тима в първенството! В добавка Дейвис и Боатенг са наказани и ситуацията е деликатна. За Лайпциг, Кампл е наказан, а Упамекано – под въпрос. Макар че последният е възприеман от мнозина фенове като „троянски кон” предвид предстоящият му трансфер в Мюнхен. При кратката история на РБ за тенденции няма място да се говори, но Байерн имат гостуване на ПСЖ в сряда и вероятно ще внимават.

Унион – Херта: Унион опитват да засилят градския съперник към Втора Бундеслига
Едва четвъртото столично дерби в цялата история на Бундеслигата и досега винаги домакинът печели. За почитателите на Унион няма да има по-голямо щастие от това, да изпратят „Старата дама” във Втора дивизия. За реверанси и дума не може да става. Унион, седми и на две точки зад Байер, преследват първото си евроучастие от 20 години насам, но след звучното 2:5 във Франкфурт паднаха и от Брауншвайг в контрола миналата седмица. Херта е на точка над чертата на изпадащите, но Дарида е наказан, а последните девет гостувания донесоха общо четири точки. Сами разбирате, на „Старата дама” не може да се вярва.

Беневенто – Парма: Един от последните шансове на Парма за измъкване
Беневенто шокираха футболна Италия с победата над Ювентус, която предивзика сериозни катаклизми сред шампионите. А „жълто-червените” след като нямаха пълен успех 11 мача поред вече дишат малко по-леко. За Парма съботната среща е като сламката за удавника. С една победа от 19 мача, 19-ото им място е напълно разбираемо. Клубното ръководство няма идея какво прави, а връщането на Роберто Д`Аверса като треньор се оказа закъсняло. Трудно е да се гласува доверие на Парма, но в кръга преди Великден в Серия „А” винаги се случват странни неща.

Дженоа – Фиорентина: Гостите с нов треньор и само две победи като гост през сезона
Фиорентина загубиха три от последните си пет мача и изненадващо се оказаха без треньор след оставката на Чезаре Прандели. Клубните шефове върнаха на пожар уволненият през ноември Джузепе Якини, за да спасява „виолетовите” от изпадане. Дженоа също мина през катарзиса на треньорската смяна като Давиде Балардини направи малко чудо, изкачвайки тима от 19-о до 13-о място. Точно преди паузата генуезците спечелиха ценни три точки при визитата на Парма и облекчиха положението си. Но при предстоящите гостувания на Ювентус и Милан спокойствие няма. Фиорентина са с две победи от 13 гостувания този сезон и пълният успех в събота изглежда утопия.

Нант – Ница: Нант с 13 равенства от 30 шампионатни мача
Нант можеха да са вън от зоната на изпадащите, но допуснаха изравняване три минути преди края срещу пряк конкурент, Лориен, и останаха предпоследни. При „канарчетата” съживяването е очевидно – победа срещу ПСЖ преди два кръга и само едно поражение в последните шест мача. Но правят твърде много равенства, особено у дома (2-8-5). Ница са на десет точки над чертата на изпадащите и на девет от зона „Европа”. Тимът е сред силните гости (6-4-5) и е спечелил повече точки навън, отколкото на домашния си стадион. За Нант точката ще е успех, но Ница не прави подаръци.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!