Първенството в Серия „А“ е спасено или поне временно. Мачовете от 19 кръг, предвидени за събота, ще се играят по програма. Това заяви президентът на Италианския футболен съюз Габриеле Гравина.

По-рано днес той заплаши, че първенството може да бъде прекратено заради проблемите със сигурността и расизма по стадионите. Заплахата му обаче остава в сила и до крайната марка може да се стигне при нови проблеми.

Още повече, че според вицепремиера Матео Салвини след новогодишните празници ще бъде свикана среща с участието на тарторите на футболните агитки на тимовете от Серия “А” и Серия “Б”, на която да се обсъди случващото се.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019

Напрежението на Ботуша се покачи, след като се стигна до смъртен случай заради ексцесиите покрай двубоя между Интер и Наполи. 35-годишен запалянко на “нерадзурите” беше блъснат от бус с возещите се в него тифози на неаполитанците. Днес пострадалият почина. Други четирима фенове пък бяха наръгани с нож, а поне един от тях е с опасност за живота.

Отделно пак е налице проблемът с расизма по футболните стадиони, след като тъмнокожият защитник на Наполи Калиду Кулибали беше обиждан от привържениците на Интер заради цвета на кожата си. Гостите дори искаха спиране на двубоя.