Българският нападател Димитър Макриев вкара един от головете за Неа Саламина, завършил 2:2 при визитата си на Етникос Ахна в мач от последния 26-и кръг на редовния сезон на кипърската Първа дивизия.

Домакините поведоха с 2:0 след попадения на Самуел Араухо (71) и Карлес Кото (81). Неа Саламина обаче стигна до точката с голове на Макриев (84) и резервата Алдо Адорно (90), асистирал на българина, който завърши редовния сезон с 15 попадения и дели третото място в голмайсторската листа.

Неа Саламина завърши шести редовния сезон с 33 точки и има всички шансове да продължи в плейофите за титлата, ако АЕЛ (Лимасол) не победи при визитата си на Омония (Никозия) в последния мач от кръга утре.

АПОЕЛ (Никозия) и игралият цял мач Живко Миланов победиха като гости Аполон (Лимасол) с 1:0. Така АПОЕЛ спечели първото място в редовния сезон с 62 точки, имайки аванс от точка пред другия фаворит за титлата АЕК Ларнака преди мачовете между тимовете от топ 6. Живко Миланов получи жълт картон.

Енонис (Паралимни) без Костадин Башов пък загуби при визитата си на Анортозис с 0:2 и отпадна от елита, след като завърши на предпоследното място в редовния сезон само с 20 точки. Анортозис приключи на трето място в редовния сезон с 52 точки.