Английският шампион Манчестър Сити се подготвя за раздяла с мениджъра Хосеп Гуардиола и края на неговата ера в клуба, съобщават британските медии.

48-годишният испански специалист е начело на „гражданите“ от 2016 година, като през май миналата година продължи изненадващо договора си до лятото на 2021 година. По принцип той преследва тригодишен план при всеки от тимовете, които е водил, а в края на контракта му с Манчестър Сити ще са изтекли пет години. Гуардиола спечели две шампионски титли със Сити, но трофея в Шампионската лига му убягва.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според последните информации „гражданите“ вече са намерили заместник на Гуардиола за след края на ерата му и това е бившият холандски национал Джовани ван Бронкхорст. 44-годишният специалист работил от няколко месеца зад кулисите в Манчестър Сити и дори бил обвързан с контракт. Босовете на клуба били уговорили холандеца да се откаже от предварително заплануваната от него едногодишна почивка.

През последните четири сезона Ван Бронкхорст бе начело на Фейенорд в родината си и спечеи с гранда от Ротердам на два пъти купата на страната и веднъж шампионската титла – първа за клуба от 17 години. Той живее в академията на „гражданите“ и ще остане в клуба през целия сезон, за да го опознае по-добре.

В листата на вероятните заместници на Гуардиола са още настоящият треньор на Ница Патрик Виейра и актуалният му помощник Микел Артета.