ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Шампионът Манчестър Сит спечели с 1:0 при визитата си на Челси в дербито от 19-ия кръг на английската Висша лига и съкрати на 5 точки аванса на лидера Арсенал. Рияд Марез (63) реализира единствения гол, а в мача имаше и по една греда за двата тима, които след три дни те ще се изправят един срещу друг на "Етихад" в сблъсък от турнира ФА Къп.

Мениджърът на домакините Греъм Потър трябваше да замени контузилия се Рахийм Стърлинг още в 5-ата минута, когато на негово място в игра се появи Пиер-Емерик Обамеянг. В 23-ата минута и Кристиан Пулишич напусна терена контузен, за да бъде заменен от младия Карни Чуквемека. Секунди по-късно Хаким Зиеш сътвори първата опасност пред вратата на гостите, но Едерсон показа добър рефлекс и спаси.

Едва в 33-ата минута Гюндоган първи застраши вратата на Кепа, но не намери целта. Пет минути след това Ерлинг Халанд излезе на добра стрелкова позиция, но също не бе точен. Две минути преди края на първата част резервата Чуквемека реши да пробва късмета си от около 20 метра и нацели гредата на вратата на Едерсон. 

Малко след почивката "гражданите" стигнаха до голям шанс за гол, но ударът с глава на Нейтън Аке прати топката в напречната греда. Минута по-късно и Кепа трябваше да се намесва след мощен изстрел на Де Бройне. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В 56-а минута Тиаго Силва остана близо до гола след мощен удар от около точката на дузпата, но топката премина покрай вратата в аут, въпреки че домакините имаха претенции за корнер.

След поредна многоходова атака в 63-ата минута влезлият от пейката Джак Грийлиш намери на задната греда друга резерва Рияд Марез, който на празна врата вкара гол за гостите. Това бе девето попадение за Марез като резерва за "гражданите", а пристигането си в тима през 2018 година той е футболистът с най-много голове като резерва в историята на Висшата лига.

В 68-ата минута Потър направи тройна смяна, в която най-емблематичният ход бе, че Обаменяг, който влезе на мястото на Стърлинг, бе изваден, след като за пореден път не оправда очакванията. Кикурейя и Зиеш също излязоха, а на местата им се появиха младите Хътчинсън, Хол и Галахър. И тези промени обаче не помогнаха на "сините" да изравнят резултата до края на мача.

След успеха си Манчестър Сити събра 39 точки на втората позиция и има 4 аванс пред третия Нюкасъл, скъсявайки разликата до 5 с лидера Арсенал. Челси остава десети със своите 25 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК