Манчестър Юнайтед се класира за финала за Купата на лигата. „Червените дяволи“ загубиха с 1:2 гостуването си на Хъл Сити в полуфинален реванш в турнира, но продължиха напред.

Тимът на Жозе Моуриньо, който днес отпразнува рожден ден, спечели първия двубой с 2:0. В спор за трофея Юнайтед ще се изправи срещу Саутхемптън. „Светците“ елиминираха изненадващо Ливърпул след две победи с по 1:0.

Юнайтед записа първо поражение след 17 поредни срещи, включително 7 гостувания.

Хъл Сити продължи добрата си серия у дома. „Тигрите“ загубиха само един от последните си 9 двубоя на „Кей Си Стейдиъм“.

Том Хидълстоун откри от дузпа в 35-ата минута. Нарушението беше извършено срешу Макгуайър, който беше изблъскан от Рохо в пеналта след корнер, изпълнен от Малоуни. Ситуацията беше доста спорна, но реферът беше категоричен.

В 66-ата минута Пол Погба изравни резултата. Ибрахимович пусна извеждащ пас към Рашфорд, Хидълстоун направи шпагат в краката на младока, но изби топката точно на пътя на французина.  Погба без проблеми отклони топката в мрежата за 1:1.  

Домакините обаче не се отказаха да търсят победата и в 85-ата минута ликуваха. Байе Омар Ниасе завърши брилянтна триходова комбинация и отблизо засече перфектно центриране от дясното крило и отблизо бквално разстреля Де Хеа за 2:1.

Финалът ще се играе на 26 февруари на "Уембли".