Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че целта на отбора преди началото на сезона не е била добро представяне в Шампионската лига, а защита на титлата в Англия и спечелване на ФА Къп.

Както е известно. „гражданите” отпаднаха още в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир, след това загубиха на практика шансове за титлата във Висшата лига и им остава ФА Къп като единствен вариант за спечелване трофей този сезон. Вчера Сити елиминира Челси (2:1) на полуфиналите в надпреварата и ще играе на финал срещу Уигън, отстранил Милуол (2:0) ден по-рано.

„Целта ни преди старта на кампанията беше спечелването на Висшата лига и ФА Къп. Знаехме, че Шампионската лига ще бъде много трудна, защото групата ни беше изключително тежка”, сподели Манчини след елиминирането на Челси.

„Имахме шанс да спечелим първенството само при положение, че бяхме работили добре през лятото. За жалост, не успяхме, защото направихме някои грешки. Доста сме разочаровани, ала знаем, че сме добър отбор. Сега искаме да спечелим ФА Къп и имаме шанс да завършим на второ място, като докажем, че не заслужаваме да бъдем 15 точки зад Юнайтед“, допълни италианският специалист.