Аржентинската легенда на световния футбол Диего Марадона разкритикува своя сънародник Лионел Меси и другите звезди на Барселона за отсъствието им от церемонията в Цюрих, на която ФИФА раздаде наградите си за 2016 година. Дон Диего връчи приза за треньор на годината на Клаудио Раниери, който изведе Лестър до шампионската титла в Англия.

Меси остана втори след Кристиано Роналдо, който не пропусна да се заяде и иронично отбеляза, че напълно разбира причинините за решението на Барса да не позволи на футболистите да присъстват на церемонията.

"Разчарован съм от Меси. Седейки вкъщи пред телевизора, не можеш да се пребориш с никого. Не знам защо ги няма футболистите на Барса тази вечер. Мисля, че Меси и останалите трябваше да са тук", сподели Марадона след церемонията.

Барселона се оправда за липсата на Меси, Андрес Иниеста, Жерард Пике и Луис Суарес на церемонията с факта, че те се готвят за реванша от осминафиналите за Купата на краля срещу Атлетик (Билбао). Каталунците загубиха с 1:2 при визитата си в Билбао, а реваншът на „Камп Ноу” е в сряда от 22:15 часа българско време.