Кристиано Роналдо не пропусна да захапе своите конкуренти за „Златната топка“ и за Играч №1 на ФИФА. Португалецът спечели всички възможни индивидуални отличия във футбола за 2016 г. На специална церемония в Цюрих той получи приза и на ФИФА, изпреварвайки Лео Меси и Антоан Гризман. На тържеството обаче не дойдоха аржентинецът и Неймар.

"Невероятно е. Това не е първата ми награда, но сякаш наистина я получавам за първи път. Аз получих най-много гласове от треньори и капитани на професионални отбори по света. Изминалата година бе мечтана за мен. Най-добрата в моята кариера. Спечелих Европейското първенство с Португалия и Шампионската лига с Реал (Мадрид).

Искам да благодаря на своите съотборници, защото без тях нямаше как всичко това да се случи. Направих всичко по силите си и оправдах високите очаквания, затова съм горд. Благодаря на семейството си, а и на всички колеги по света, гласували за мен. Съжалявам, че футболистите на Барселона не можаха да дойдат, но все пак имат мач”, заяви Роналдо, визирайки отсъствието на всички състезатели на каталунците, оправдали отсъствието си от церемонията в Цюрих с двубоя си срещу Атлетик (Билбао) за Купата на краля. 

Кристиано в своята анкетна карта посочи на първо място Гарет Бейл (Уелс и Реал Мадрид), на второ – Лука Модрич (Хърватия, Реал Мадрид), а на трето – Серхио Рамос (Испания, Реал Мадрид).

За треньор на годината Роналдо избра Фернандо Сантош (Португалия). Второто място остана за Зинедин Зидан (Реал Мадрид), а третото – за Клаудио Раниери (Лестър).

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН -ТУК!