Аржентинската футболна легенда Диего Марадона се обърна към феновете си по повод епидемията от коронавирус, която вече застигна половината свят.

Божията ръка, който сега е треньор на Химнасия ла Плата, изпрати послание към жителите на Неапол, където е на голяма почит заради прекараното време в местния Наполи, както и отправи силни думи към сънародниците си, които все още не са се сблъскали толкова сериозно със заразата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Живях в Неапол седем години. Част от семейството ми е там. Това са хора, които обичам и които ме обичат. Италия е част от живота ми и искам да ги подкрепя в тези трудни времена.

Сега на всички стана ясно, че трябва да се пазят. Надявам се и сънародниците ми в Аржентина, макар у нас да няма епидемия, но знайте - Ситуацията е сериозна! Трудно е да възпитаме хората за 15 минути, но всички трябва да знаят колко опасно е", написа Марадона в социалните мрежи.

Според последните данни заразените в Аржентина са едва 21 души (1 загинал), докато в Италия са засегнати над 15 хидяди души (над 1000 жертви).