Спешното заседание на ръководството на Футболната лига на Англия взе решение за спиране на първенствата във Висшата лига, Чемпиъншип, Женската Висша лига и Женският Чемпиъншип. Мярката остава в сила до 3 април. Поводът е пандемията от коронавирус, както и положителните проби за заболяването на мениджъра на Арсенал Микел Артета и играча на Челси Калъм Хъдсън-Одой.

Освен това трима играчи на Лестър са под карантина, тъй като имат грипоподобни симптоми. Целият отбор на Евертън е изолиран, тъй като един от футболистите също проявява признаци на заболяването. Бенжамен Менди от Манчестър Сити е изолиран от съотборниците си, тъй като член на семейството му е заразен.

Забраната за провеждане на мачове до 3 април се отнася не само за горните нива на английския футбол, но и за всички по-долни дивизии - Лига 1, Лига 2, аматьорските, юношеските и т.н. 

Всички предвидени мачове на националните отбори на Англия няма да се играят. Хората, които са си закупили билети за срещите на "трите лъва" с Италия (27 март) и Дания (31 март), ще получат парите си обратно в 14-дневен срок.