Байерн и Борусия (Дортмунд) ще играят на финала в Шампионската лига. Баварците буквално се подиграха с Барселона - 3:0 в полуфиналния мач -реванш и след фамозното 4:0 у дома преди седмица в първата среща отиват на "Уембли".

Халфът на Байерн Хави Мартинес призна, че съотборниците му са си отдъхнали, след като е станало ясно, че Лионел Меси няма да започне като титуляр в поуфиналния мач реванш от Шампионската лига. Баварците буквално се подиграха с Барселона - 3:0 в полуфиналния мач - реванш и след фамозното 4:0 у дома преди седмица в първата среща отиват на "Уембли", където ще се изправят срещу Борусия (Дортмунд).

"Знаехме как точно трябваше да играем срещу Барселона и в двата мача. Когато дойдох в Байерн, моята основна цел беше да печеля титли. Една вече спечелихме, а освен това сме на още два финала. Истината е, че не очаквахме Лионел Меси да остане резерва, и като видяхме състава, въздъхнахме с облекчение, призна испанецът. - Не мога да кажа дали германският футбол минава през по-добър етап от испанския. Знам само че в Германия правят нещата добре. Стадионите винаги са пълни. Бундеслигата трябва да продължи да прави, това което прави в момента. Не знам дали е най-доброто първенство, но със сигурност е в топ 3."