Халфът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата съжалява, че не е успял да вкара на Саутхемптън. Както е известно, "светците" спечелиха с 1:0 на "Олд Трафорд" в неделя за първи път от 1988 година. А испанският национал пропусна много положения, особено в края на срещата.

"Ако трябва да съм честен, не заслужавахме да загубим от Саутхемптън. Не беше най-добрият мач за гледане. Съперникът бе добре позициониран и се защитаваше успешно. Затова ни бе трудно да създаваме възможности за гол.

Независимо че контролирахме топката. Първото полувреме не бе добро. Темпото беше ниско, прекалено тактическо дори. Но ние контролирахме играта и заслужавахме да отбележим.

Но не го направихме, а допуснахме това да се случи в нашата врата при едно от няколко положения на съперника. В последните 20 минути на мача създадохме не малко възможности. Аз само имах три, но топката просто не искаше да влезе във вратата. Беше много важно да отбележа, защото можеше и да спечелим.

Опитах всичко възможно до края на двубоя, но просто не се получаваше. Следващият път ще бъде различно, сигурен съм", коментира Мата.