Халфът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата изрази съжаление, че не може да играе „червените дяволи” в реванша срещу Байерн от 1/4-финалите на Шампионската лига. Двубоят е в сряда от 21:45 часа българско време в Мщнхен, а първата среща завърши 1:1 на „Олд Трафорд.

Днес испанецът вкара два от головете за успеха на Юнайтед при визитата на Нюкасъл (4:0) и изрази увереност, че победата е била перфектната подготовка за гостуването на Байерн.

„Беше много добър ден за нас, защото спечелихме с 4:0 на стадиона на Нюкасъл. Щастлив ден за нас. Страхотно представяне, вкарахме 4 гола и сега имаме повече увереност за следващата седмица в Германия”, сподели Мата, който няма право да играе за Юнайтед този сезон в Шампионска лига.

„Яд ме е, че не мога да играя, но аз дойдох в Юнайтед, знаейки, че няма да мога да играя в Шампионска лига този сезон. Ще подкрепям отбора от у дома и ще бъде тежко, защото Байерн е един от най-добрите отбори в света, но можем да се справим. Имам страхотни спомени от този стадион. Спечелих Шампионска лига там и се надявам Манчестър Юнайтед да продължи в следващата фаза”, допълни Мата.