Мениджърът на Блекпул Иън Холоуей е убеден, че тимът му ще успее да се спаси от изпадане при гостуването на шампиона Манчестър Юнайтед в последния кръг от Висшата лига.

“Мандарините” победиха в събота у дома Болтън с 4:3, но въпреки това се озоваха в опасната зона заради по-лошата си голова разлика от Бирмингам, който пък падна у дома от Фулъм.

"Според мен е чудесно, че трябва да победим в дома на шампионите, за да се спасим. Предпочитам последната битка да е на място като "Олд Трафорд", отколкото срещу Уигън, например. Печелил съм на този стадион като футболист. (б.а. Куинс Парк Рейнджърс бие Юнайтед с 4:1 през 1992 година). Вече водехме с 2:0, когато за първи път пипнах топката. Нуждаем се от вдъхновено представяне срещу най-добрия отбор в Англия", обяви Йън Холуей очакванията си за последния кръг.

Блекпул, Бирмингам и Уигън имат по 39 точки в актива си и последния кръг на 22 май (неделя) ще е решаващ за тяхната съдба в елита. В него Бирмингам ще гостува на Тотнъм, който с всички сили ще търси победата заради стремежа си да участва в Лига Европа, а Уигън пък ще има визита на Сток Сити, който си гарантира мястото в елита и заема 10-о място във временното класиране с актив от 46 точки. /БЛИЦ