Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс продължава да не слага отбора си сред фаворитите за титлата във Висшата лига, въпреки че мърсисайдци се доближиха само на точка от лидера Челси. Според северноирландския специалист, Манчестър Сити е големият фаворит за трофея, тъй като ако спечели всичките си мачове до края на сезона, няма кой да го измести от първото място.

"Всичко е въпрос на проста математика. Ако Манчестър Сити спечели всичките си мачове до края на сезона, няма кой да го достигне и ще е шампион. Не играя някакви психологически игри, това е простата реалност. Не отричам шансовете ни за титла, но просто Сити е в най-изгодната позиция", коментира Роджърс, чийто тим надви Съндърланд (2:1) като домакин късно снощи в отложен мач.

"По начина, по който играем, аз знаех, че в края на сезона ще имаме сили и ще сме по-добри, отколкото в началото. Сега искам само спокойствие от момчетата. Знам, че ще дойде и напрежението, но искам от тях да се насладят на последните мачове от кампанията”, допълни наставникът на мърсисайдци.

АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА