Испанският вратар на Челси Кепа Арисабалага се превърна в централна тема на спортните издания по света в снощния финал с Манчестър Сити за Купата на Лигата. "Гражданите" ликуваха след изпълнение на дузпи.

Стражът отказа да напусне терена въпреки желанието на треньора си и възмути милиони с непрофесионалното си поведение. По-късно се оказа, че всичко е плод на объркване и мениджърът на Челси си помислил, че Кепа е контузен и затова е искал да го замени.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Испанските медии днес припомнят обаче, че Кепа не е първият с подобни действия и е взел пример не от друг, а от звездата на Барселона Лионел Меси.

През 2014 година в двубоя с Ейбар тогавашният треньор на каталунците Луис Енрике отчаяно махаше на Меси от тъча, но аржентинецът отказа да бъде заменен и му даде знак, че си е добре и му се играе, оставяйки резервата Мунир в неведение дали въобще ще се появи на терена. 

Луис Енрике потвърди, че е искал да направи смяна, а не просто да разговаря със звездата и малко по-късно извади Неймар от игра.

"Може да тълкувате случилото се по много начини. трябва обаче да знаете, че имам пълно доверие на Меси и на инстинктите му. Той е важен не само с играта си, а и с това, че мотивира съотборниците си, когато е на терена", обясни ситуацията тогава Луис Енрике.