Няколко минути след напускането на сцената, на която получи “Златната топка”, аржентинецът Лео Меси даде интервю за FIFA.com.

- Как се чувствате сега?
- Радвам се много, но това наистина не го очаквах. Преди церемонията се споменаваха имената само на Шави и Андрес. Те също заслужаваха това отличие след тази невероятно успешна година за тях. Все пак те спечелиха световната титла, а според мен това е от огромно значение при връчването на тази награда. Освен това и двамата допринесоха изключително много за титлата на Испания. Затова си мислех, че един от тях ще излезе на сцената и ще вземе наградата. Това беше една хубава изненада.

- Как мислиш се чувстват двамата сега?
- Не мисля, че те са тъжни. Страхотно е за нас тримата и за отбора, че тази вечер бяхме на тези церемония. Мисля, че и тримата се насладихме много на тази гала вечер.

- Щом сте толкова убеден, че двамата са заслужавали това отличие, защо тогава бяхте награден точно Вие?
- Ами онези, които са взели участие в анкетата, са я решили твърдо в моя полза. Аз съм им много благодарен за това. Печеля “Златната топка” за втори път в кариерата си и се чувствам почти по същия начин, както и когато ми бе връчена за първи път. Може би малко по-добре от тогава. Ще се насладя на момента.

- Вярвате ли, че въз основа на представянето Ви на Световното първенство можеше решението за краен победител в анкетата да е срещу Вас?
- Да. Ние не изиграхме чак толкова лошо световното първенство, но не достигнахме целта си. В крайна сметка искахме да станем световни шампиони. Това все още ми е като трън в окото.

- Тази година на Копа Америка можете да се реабилитирате пред феновете си и така да забравите лошите спомени от Световното първенство.
- Това е следващата цел на националния ни отбор, а шампионатът ще се проведе в Аржентина. Това би било много хубаво за нашата страна, за хората и за нас самите, защото тогава бихме могли да се подготвим за следващото Световно първенство при пълно спокойствие.

- Сигурно един успех след цялата тази критика, която трябваше да понесете с “албиселесте”, би бил за Вас лично едно голямо облекчение...
- Да, защото бих желал най-накрая да спечеля голям трофей с националния отбор на Аржентина, а това е една добра възможност.

- На кога ще посветите отличието?
- Посвещавам го на всички мои съотборници, които ми помогнаха, за да го спечеля. Освен това на моето семейство и на всички, които ме обичат. /БЛИЦ