Звездата на ПСЖ и легенда на Барселона Лионел Меси обяви, че има желание да се завърне в Барселона след края на състезателната си кариера. 34-годишният аржентинец има мераци да бъде технически директор в клуба от "Камп Ноу". 

Меси наруши мълчанието си пред испанската преса и определи като некоректни думите на президента на Барселона Жоан Лапорта, че са му предлагали да играе без пари, само и само да спазят финансовия феърплей и него като играч на каталунците. 

"Винаги съм казвал, че бих искал да помагам на Барса по какъвто и да е начин. Бих искал да бъда технически директор", обяви Меси пред вестник "Спорт". 

Аржентинецът коментира напускането на каталунския клуб това лято. "Голяма промяна за мен. Не съм си представял подобно нещо. За щастие вече децата са на училище, малко или много сме уредили ежедневието. Ние сме щастливи. След това, което ми се случи, ще играя година за година и не знам кога ще приключа с футбола. Сега съм по-спокоен, по-уверен и мисля за всичко, което имам в Париж и какво ми предстои на спортно и семейно ниво. Наслаждаваме се и на града, който е прекрасен", добави Меси.

"Истината е, че направих всичко възможно, за да остана в Барселона. Никога, в нито един момент не ми беше предложено да играя без пари. Помолиха ме да намаля заплатата си с 50 процента и го направих без проблем. Бях в състояние да помогна повече на клуба. Желанието на семейството ми беше да остана в Барселона. В същото време ми се струва, че думите, които каза президентът, са неуместни. Те ме нараниха, защото мисля, че той не пое последствията от отговорността, която има. Това кара хората да се съмняват в мен, което не заслужавам", каза още легендата на Барселона.