Лионел Меси е взел важно решение да продължи договора си с Барселона. Президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу му е предложил уникална опция, според която аржентинецът да избира колко време иска да остане в клуба всяка следваща година. Контрактът на 32-годишния нападател изтича през 2021 година, но той има възможността да напусне отбора и на 30 юни това лято, ако изрази такова желание.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Шесткратният носител на „Златната топка“ е преследван от травми този сезон, но въпреки това успя да отбележи 14 гола в 16 мача за първенство, като в допълнение има и 6 асистенции през сезона.

В последно време се заговори, че 32-годишният аржентинец е близо до края на своята кариера на „Камп Ноу“ след края на настоящия му договор, но очевидно той е решил да остане в клуба. Неговият договор ще бъде подновен за още една година, като всеки път на 30 юни аржентинецът ще има възможността да прекратява контракта си. Ситуацията беше подобна и за Андрес Иниеста, който реши да напусне каталунците в залеза на своята кариера.