Лионел Меси и Интер (Маями) постигнаха впечатляваща победа с 6:2 срещу Ню Инглънд Революшън, а след мача бяха наградени с трофея за шампион в редовния сезон на МЛС.

Аржентинецът беше над всички, реализирайки хеттрик, след като се появи в игра като резерва. Луис Суарес добави 2 гола за тима на Тата Мартино, а точен за домакините беше и Бенджамин Кремаски.

Шокиращо начало

Мачът започна много неприятно за домакините. Ню Инглънд Революшън шокира съперника, повеждайки с 2:0. Лука Лангони откри резултата още във втората минута, а в 34-ата Дилън Бореро удвои. 

Играчите на Интер (Маями) обаче реагираха като ужилени и още до почивката изравниха. В 40-ата минута Луис Суарес се разписа след асистенция на Ектор Мартинес. Само три минути след това отново уругваецът попадна в прегръдките на съотборниците си - 2:2. 

В 58-ата минута Лео Меси влезе на смяна и секунди след появявата в игра имаше заслуга за третия гол. Той елегатнто изведе Жорди Алба в наказателното поле на съперника, испанецът пък подаде към Бенджамин Кремаски, който вкара за 3:2.

Шоуто на Лео Меси

До края Меси се развихри с хеттрик. В 78-ата минута той се разписа с изстрел извън наказателното поле за 4:2, а само три минути по-късно вкара и второто си попадение в мача, след като бе изведен сам срещу вратаря - 5:2.

В 89-ата минута Меси оформи хеттрика си след отлично подаване на Суарес - 6:2.

Интер (Маями) събра 74 точки на върха в класирането на Източната конференция, което е рекорден точков актив в рамките на един сезон в МЛС. Ню Ингланд Революшън е на 14-ото място с 31 точки.