Аржентинската суперзвезда Лионел Меси стана първият носител на наградата MARCA America Award и така прибави поредно индивидуално отличие в славната си кариера. Наградата му бе връчена от авторитетната испанска медия "Марка" и е признание за изпълнената с индивидуални и отборни трофеи кариера на Меси. 37-годишният аржентинец е притежател на рекордните 46 трофея на клубно ниво и с национален отбор на родината си, както и на над 50 други награди на индивидуално равнище.

"Преживях много прекрасни неща, но и е имало и сложни моменти. За 20 години не всичко е прекрасно. Не можете да печелите през цялото време", сподели нападателят на Интер Маями, който дълги години носеше фланелката на Барселона, а преди да заиграе в САЩ бе футболист и на Пари Сен Жермен.

През този сезон Меси има едва 18 мача в MЛС заради проблеми с контузии, като в тях е записал 17 гола и 15 асистенции. "Продължавам да изпитвам дълбока любов към този спорт и ще продължа да се стремя към нови титли. На това ниво трябва да се наслаждавате на нещата ден след ден", каза още Меси.