ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Голямата звезда на Аржентина и Интер (Маями) Лионел Меси обясни, че много добре знае в кой момент ще сложи край на кариерата си. 36-годишният аржентинец обясни при гостуването си в саудитския "Big Time Podcast", че ще радва феновете си с изявите си по терените докато може да играе на ниво и да изпитва удоволствие от футбола. 

Осемкратният носител на „Златната топка“ призна също, че е възнамерявал да се откаже от националния отбор на Аржентина, ако "гаучосите" не бяха спечелили световната титла в Катар. 

 Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Знам, че в момента, в който почувствам, че вече не мога да се представям на ниво, че вече не изпитвам удоволствие от играта, че не мога да помагам на своите съотборници, ще се оттегля. Аз съм силно самокритичен. Знам кога съм добър и когато играя лошо. Когато почувствам, че е време да направя тази стъпка, ще я направя, без да мисля за възрастта. Ако се чувствам добре, винаги ще се опитвам да продължа да се състезавам, защото това харесвам и знам как да го правя. Все още не съм мислил какво ще правя, когато се пенсионирам. Наслаждавам се на ежедневието, без да мисля за живота след футбола. Все още не съм сигурен в нищо, надявам се да продължа да играя още известно време, което обичам да правя. Когато дойде моментът, със сигурност ще намеря начин да се реализирам и да правя това, което ми харесва, намирайки нова роля за мен", обясни Меси.

"Дали имам неосъществена мечта? Не и на спортно ниво, където постигнах всичко. Имах късмета да реализирам всичките си мечти и истината е, че не мога да искам повече. Благодаря на Господ, че ми даде всичко на професионално и на човешко ниво, както и на семейството и приятелите ми", продължи аржентинецът.

"Беше много трудно за мен да премина в ПСЖ, защото се чувствах добре в Барселона и планът ми бе да остана там. Не бях готов да напусна. Всичко се случи толкова бързо. Трябваше да преустроя живота си от днес за утре. Трябваше да отида в друга лига, друг клуб, друга съблекалня. Това бе промяна, която не съм търсил и затова в началото бе много трудно", каза Меси.

"Да станем световни шампиони - за нас, семействата ни и за цялата страна, беше нещо вълшебно. Вероятно щях да напусна националния отбор, ако не бяхме спечели титлата в Катар", обясни звездата. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!