Монако си гарантира завръщане във френската Лига 1, след като в мач от 36 кръг на Лига 2 се наложи с 1:0 като гост над завършилия с 10 души Ним.
 
“Монегаските”, които изпаднаха от френския елит през 2011 г., пропуснаха възможността да си гарантират предсрочна промоция в предишните два кръг
 
Победата над Ним беше извоювата в последните минути на добавеното време на мача, когато сенегалецът Ибрахима Туре вкара 17-ия си гол от началото на сезона.
 
Сега борбата на Монако продължава извън терена. С решение от 21 март на Френската футболна федерация всички отбори, участващи в Лига 1, трябва да бъдат базирани вна територията на Франция най-късно до юни 2014 г.
 
Това решение беше взето именно заради Монако, където има данъчни облекчения. Това ще позволи на тима от княжеството да привлече много качествени футболисти, докато състезаващите се за базирани във Франция отбори ще бъдат облагани с високи данъци.
 
Останалите клубове в Лига 1 вече обявиха намерението си да бойкотират мачовете с Монако, ако “червено-белите” продължават да се ползват от данъчни облекчения. “Монегаските” пък обявиха, че Френската футболна лига е поискала 200 милиона евро такса, за да позволи на тима да остане в Монако.