Байерн за пореден път удари на камък в търсенето на наследник на Томас Тухел от лятото. Считаният за фаворит за треньорския пост на баварците Юлиан Нагелсман продължи договора си като селекционер на националния отбор на Германия. Новият контракт на 36-годишния специалист е до края на Мондиал 2026, обявиха от Германския футболен съюз.

Това е четвъртият топ кандидат за треньорския пост на Байерн, който отказва да подпише с гранда от Мюнхен. Съвсем наскоро същото стори селекционерът на националния отбор на Австрия Ралф Рангник. Преди това бившият халф на тима Шаби Алонсо обяви, че ще остане начело на новия германски шампион Байер (Леверкузен) и през следващия сезон. Фамилно обвързаният с Байерн Себастиан Хьонес пък продължи договора си като треньор на Щутгарт.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Така за баварците остават само два от предварително обявените от медиите варианти. Свободният в момента Зинедин Зидан, както и мениджърът на английския Брайтън Роберто де Дзерби. За италианеца трябва да се плати откупна клауза, която е минимум 15 милиона евро. Сумата е по силите на Байерн, но се счита, че големият проблем е в желанието на Де Дзерби да вземе със себе си изключително разширен щаб от около десетина човека. В последните часове се появи вариант с настоящия мениджър на Астън Вила Унай Емери. 

Юлиан Нагелсман беше уволнен от баварците през месец март 2023 г. Половин година по-късно той зае селекционерския пост на Германия с договор до края на Евро 2024. Под негово ръководство „бундестима“ изигра шест мача, в които записа три победи, едно равенство и две загуби. От началото на годината немците се наложиха с 2:0 над Франция и с 2:1 над Нидерландия.