Португалският треньор Жозе Моуриньо поиска подкрепа от ръководството на Реал (Мадрид) в битка срещу испанските съдии. Неговият отбор победи с 1:0 Севиля в среща от 16-ия кръг на Примера дивисион, въпреки че доигра мача с 10 души на терена след изгонването на Рикардо Карвальо.

"Реферът направи 13 сериозни грешки. Уморих се от подобни неща и мисля, че моят отбор трябва да бъде защитен. Ако кажа точно това, което мисля, утре ще бъда на първите страници на вестниците и ще бъда наказан. Този клуб има структура, която трябва да защитава играчите", заяви Моуриньо.

По време на пресконференцията след мача португалският специалист размаха лист хартия, на който бяха написани с подробности грешките на съдията.

Моуриньо беше недоволен от червения картон на Рикардо Карвальо, който излезе от терена в 63-ата минута след сблъсък с Алваро Негредо при борба за висока топка.

"Трябва да забравим този мач, защото той беше прекалено грозен. Не бих платил нищо, за да го гледам. Ако бях у дома, щях да пусна Евроспорт и да гледам някой двубой от Виетнам", каза още Моуриньо./БЛИЦ