Треньорът на Реал Жозе Моуриньо бе странно спокоен след отпадането от Шампионската лига. Белия балет би Борусия (Дортмунд) с 2:0 у дома, но след 1:4 в първата среща бе елиминиран от полуфиналите на турнира.

"Играчите ми дадоха всичко от себе си тази вечер. Бяхме близо до подвиг. Ако бяхме вкарали ранен гол, може би щяхме да имаме повече възможности. Не бяхме се предали предварително. Във футбола чудеса стават често, но тази вечер не се получи. Публиката също беше фантастична, вярваше в нас до самия край, но не успяхме да се справим, заяви Моуриньо. - Дали ще остана? Нямам представа! Ще отида там, където хората ме искат и обичат. Реал е велик клуб и той е най-важен. Не се притеснявайте за мен, аз съм достатъчно голям, че мога да се справям със себе си."

Специалния се заяде и със съдията Хауърд Уеб. "Той не е лош рефер. Даже е добър. Прекалено добър беше и към Матс Хумелс, който в 78-ата минута изби топката с ръка. Уеб не ни даде дузпа и позволи на германеца да играе на финала на "Уембли", заяви португалският специалист.

Това бе седми полуфинал за Жозе Моуриньо в треньорската му кариера. Той обаче има негативен баланс на полуфинал в евротурнирите. От 7 случая той е класирал отбора си на финал само 2 пъти.